Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Har ni en idé som skulle påverka och förbättra just ert lokala område? Något som många i samhället skulle få glädje av och som ger ringar på vattnet? Då kanske Leader Skåne kan stötta just ert projekt.
 

Gemensamt öppet brev

(2021-05-11 11:00)
Till kommuner, föreningar, ledare och vårdnadshavare
 
Årets Idrottare 2020 blev volleybollspelaren Isabelle Haak i VakıfBank S.K. (turkiet) och i svenska landslaget.
 
Ansökningsperioden är från 7 maj till 19 maj kl 12.00 och gäller ekonomiska förluster för perioden 1 januari till 30 april 2021. Observera att datumen har ändrats.
 
Idrotten är Sveriges största folkrörelse som sätter många av skåningarna i just rörelse. Föreningsdrotten bidrar till hälsa och välbefinnande, viktiga faktorer när vi lever i en tid där pandemianpassningar gör att stillasittande och isolering ökar.
 
Folkhälsomyndigheten beslutade igår om ändringar i de allmänna råden som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka matcher eller tävlingar utomhus. Beslutet gäller från och med den 28 april.
 
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
Malmö Flyg Förening är en tämligen nystartad förening som inriktar sig på drönarflyg, de har funnits i lite mer än ett år. Det innebär att de startade upp sin verksamhet precis innan Covid-19 tog världen med storm.
 
Det är nu möjligt för RF-anslutna organisationer att aktivera en integration till Visma eEkonomi. Visma eEkonomi är ett helt webbaserat fakturerings- och bokföringsprogram som de erbjuder för att effektivisera vardagen i föreningslivet. 
 
Regeringen gav den 1 april 2021 besked om ytterligare stöd (totalt 1,35 miljarder kronor) till idrottsrörelsen till följd av pandemin. Beskedet innebär att föreningar och förbund snart kan söka kompensationsstöd för januari-april 2021.
 
Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.
 
Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) kunde under höst och vinter söka ett verksamhetsstöd för målgruppen. 179 skånska föreningar beviljades stöd på sammanlagt 2 860 000 kr, inkluderat det tidigare grundstöd de fått á 3000 kr.
 
Helsingborg basketbollklubb är en av föreningarna som har ökat antalet aktiviteter och medlemmar under pandemin. Klubben samverkar med skolor genom Rörelsesatsning i skolan och ett koncept som heter "After School".
 
Minskningen av idrottsaktiviteter eskalerade under andra halvåret 2020. Sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades under 2020 jämfört med 2019 varav cirka en miljon av deltagartillfällena skulle funnits i Skåne.
 

#Schysstidrott 2021

(2021-03-08 15:06)
Nu är det dags för vårens temakväll #Schysstidrott – Sexuella övergrepp inom idrotten. Temakvällen är digital den 14 april kl 18-20.
 
12

Hur är vädret i hamnen

_________________________

Sponsor:

Sparbanken

 

 

_________________________

Postadress:
Ängelholm-Skäldervikens SS - Segling
Segelvägen 7
26261 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@asss.se

Se all info