Hoppa till sidans innehåll

Kurser i optimist


Kurserna börjar på måndag morgon kl 09.00, kom gärna lite innan. Då har vi samling och genomgång om vad som kommer att hända under veckan, då även föräldrar får en liten information och möjlighet att ställa frågor.

 

Våra olika kurser i optimist är på dagtid under 1 veckas tid, kurserna är mellan 9.00-15.00 varje vardag. Vi äter lunch tillsammans, så vi vill att ni har med er något att äta.

 

Nybörjarkurs i Optimist

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig att segla. Du får lära dig grunderna i segling, de fyra seglingssätten, hur man riggar båten och mycket annat.

 

Fortsättningskurs i Optimist

Kursen riktar sig till dig som redan kan grunderna i segling och som kanske tidigare gått nybörjarkurs. Här får du lära dig mer om de fyra seglingssätten, slag och gippar. Vi fördjupar oss i de fyra seglingssätten, slag, gippar och hur man seglar båten snabbare.

 

Vi provar även på att hur det är att tävla, tränar starter och rundningar.

 

Rek ålder: 7-13 år

Kursavgift: 1 900 kr + medlemsavgift (Junior 300 kr, Familj 900 kr)

 

Båt och flytväst får du låna av klubben, om du har egen optimist, så får du gärna segla med den. Tänk på att ha kläder som är varma och tål vatten, vi har omklädningsrum. Det kan hända att man kan blir blöt, så ta med extrakläder.

 

Max antal deltagare är 12 st per kurs i optimist, samtidigt måste vi förbehålla oss rätten att ställa in kursen om det är färre än 4 st anmälda.

 

Förutom kursavgiften måste deltagarna vara medlemmar i ÄSSS, så barnen är täckta av vår försäkring i klubben. Medlemsavgiften betalas samtidigt med kursavgiften, om man inte redan är medlem.

 

Betalning: Inbetalning görs senast 2 veckor innan kursstart. Skriv namn och kursvecka till Bankgiro 5040-9069.
Plats: ÄSSS svarta jollebodar i Skälderviken.
Krav: Simkunnighet min 200 m.

Uppdaterad: 25 APR 2018 22:20

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ängelholm-Skäldervikens SS - Segling
Segelvägen 7
26261 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info