Hoppa till sidans innehåll

Förarutbildning

09 MAR 2021 18:30
  • Skapad: 09 MAR 2021 18:30

Lär till Förarintyg med oss

23 FEB 2021 06:00
Nu släpper Svenska Seglarförbundet en ny webbutbildning – Förarintyg för fritidsbåt. En utbildning för dig som vill ta förarintyg och känna dig tryggare ute på våra vatten. Vi hoppas på detta sätt göra båtlivet tillgängligare för fler.

SSF:s och SISU Idrottsböckers utbildning, Förarintyg för fritidsbåt, är helt digital och teoretisk. Man gör den på datorn, antingen ensam eller i med andra på sin klubb. Man kan starta när som helst och när man känner sig redo anmäler man sig för att skriva slutprovet. Utbildningstiden brukar ligga på cirka åtta timmar.

- Det här är ett enkelt sätt att lära sig grunderna om livet på sjön – och för att tryggt och säkert kunna framföra en båt. Vi hoppas på detta sätt göra båtlivet tillgängligt för fler, säger Theres Wolgast, på Svenska Seglarförbundet, och ger fler exempel på varför man bör ha ett förarintyg:

- Förutom att det ger trygghet när man är ute på vattnet så kräver många båtuthyrare förarintyg för att hyra ut sin båt. Flera försäkringsbolag ger rabatt på båtförsäkring till den som har en nautisk utbildning och troligen innebär ett förarintyg att man även får köra vattenskoter om och när regeringen beslutar om körkort för dessa. Förmodligen kommer ett beslut under våren.

På utbildningen får du lära dig grunderna i navigation och sjömanskap. Varje avsnitt följs av övningsuppgifter som träning inför slutprovet. Utbildningen består av följande avsnitt: Svenska sjökort och symboler. Navigering. Navigering i praktiken. Sjömanskap, säkerhet och sjukvård. Miljö, väder och vind. Lagar och regler.

SSF:s webbutbildning har inget slutdatum. Även när man gjort provet och fått sitt förarintyg kan man enkelt gå tillbaka och repetera de delar man vill fräscha upp.

På webbplatsen finns all information. Det behövs alltså ingen ytterligare kurslitteratur. Ett övningssjökort och navigationsbestick är allt som krävs. Resten finns på webbplatsen. Övningssjökort och ”bestick”, det vill säga passare, transportör och linjal, finns till specialpris för alla som går kursen på Hjertmans Båttillbehör. Länk till Hjertmans finns på utbildningens webbplats.

Priset för utbildningen är 1 240 kr. De som är medlemmar i en klubb ansluten till SSF:s får 20 procents rabatt.

Mer information hittar du här: https://www.svensksegling.se/Utbildning/forseglareochbatagare/forarintyg/

Skribent: Kenneth Andersson
Epost: Adressen Gömd

Hur är vädret i hamnen

_________________________

Sponsor:

Sparbanken

 

 

_________________________

Postadress:
Ängelholm-Skäldervikens SS - Segling
Segelvägen 7
26261 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info