Hoppa till sidans innehåll

E-Segling

03 FEB 2021 15:29
  • Uppdaterad: 03 FEB 2021 15:29

Hej alla vinterseglare. 

 

Digital segling har kanske några av er testat på sedan tidigare, men under våren gör SSF en ny satsning på detta seglingsformat i de svenska klubbarna. Vi i ÄSSS har fått ett arrangörskonto i app-spelet ”Virtual Regatta Inshore" från SSF, som möjliggör att skapa tävlingar själv utan extra kostnad. Därför bjuder vi nu in till ett digitalt informationsmöte på måndag nästa vecka ( 8 februari ) kl 20.00 där alla som vill hänga med och segla i detta nya spännande format får en genomgång i hur man skapar skapar konto, hur spelet fungerar, tips och trix för att segla bättre i appen, och inte minst får delta i "Informations-regattan" som vi kör tillsammans på mötet för att lära oss mer. Infomötet 8 februari:

För att ansluta till infomötet (i programmet zoom) på måndag kan du klicka på länken nedan. Anslut gärna till mötet via en dator så du kan ladda ner och spela seglingsspelet på din telefon/surfplatta samtidigt (alternativt tvärt om om du vill spela på din dator). Om du inte redan har zoom tas du till en sida för att skaffa konto som du sedan kan ansluta genom. 

 

https://us05web.zoom.us/j/84284263921?pwd=U2tDNmUvTlhueXd3aWdKNGRuWWUwQT09

Meeting ID: 842 8426 3921

Passcode: haE8RCOnsdags e-seglingar:

Dagarna efter mötet drar vi igång en februari-regatta 3 onsdagar i rad, på datumen 10 februari, 17 februari och 24 februari. Racen drar då igång kl 20.00 och vi kör 3 race per kväll med tidsplanen:

 

Race 1: Start 20.00

Race 2: Start 20.20

Race 3: Start 20.40OBS, max 20 deltagare kan vara med per race, så först till kvarn gäller om vi blir fler än så. Anmälan i appen ”Discord” krävs för deltagande (mer info om appen ”Discord” på mötet samt nedan). Discord:

Redan nu kan du även ladda ner appen ”Discord" om du vill vara med på onsdags e-seglingarna, då all information för att kunna ansluta till våra e-seglingar kommer läggas upp där. Ladda ner programmet till din dator genom länken https://discord.com/, eller genom att söka på ”Discord” i Appstore/Google Play om du vill ladda ner appen till din telefon/surfplatta. På infomötet går vi igenom hur ni anslouter er till ÄSSS e-segling server.Vill du testa spelet redan nu?:

Om du redan nu är nyfiken på e-segling går det aldeles utmärkt att ladda ner "Virtual Regatta Inshore" appen redan idag, skapa ett konto och segla mot andra seglare i världen. Det är nästan alltid 500-1500 seglare inne och tränar/tävlar i de regattor som spelet själv anordnar. Appen hittar du i Appstore för Iphone eller i Google Play för android-telefoner. Alternativt kan man spela direkt i webbläsaren på datorer via denna länken https://www.virtualregatta.com/en/inshore-game/ . e-SM i Virtual Regatta Inshore:

Just nu pågår e-SM i Virtual Regatta Inshore genom SSF, och alla kan vara med där. Information nästa deltävling (nr 2) finns via länken https://www.sailarena.com/sv/se/club/svenska-seglarforbundet/svenskt-e-masterskap-i-segling-deltavling-2/

 

Håll även utkik på hemsidan för nyheter kring e-segling. 

Marcus Liljenberg Kontakt för mer info.

Skribent: Kenneth Andersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ängelholm-Skäldervikens SS - Segling
Segelvägen 7
26261 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info