Hoppa till sidans innehåll

ÄSSS


Ängelholm-Skäldervikens Segelsällskapet är en ideell förening med syfte att främja sjösport samt att verka för en god gemenskap mellan sjösportens utövare. Genom ungdomsverksamhet skall sällskapet bereda ungdom tillfälle till sportslig och meningsfull fritidssysselsättning samt kunskap om gott sjömanskap.

ÄSSS är medlem i Svenska Seglarförbundet (SSF) och i Svenska Båtunionen (SBU). Genom dessa organisationer följer vi utvecklingen inom kappseglingsverksamheten både för vuxna och för ungdomar och vi får information om båtlivsanläggningar, båtsäkerhet, försäkringar och juridisk konsultation. Segelsällskapet är således en förening för både segel- och motorbåtar.

Medlemmar i ÄSSS får tidningen Båtliv.

Ängelholm-Skäldervikens Segelsällskap bildades redan 1948 men då som "Ängelholms båtklubb" vid hembygdsparken som idag kallas för båtplatsen. Så småningom flyttade pga platsbrist både på tvären och höjden (master) fler och fler ut till Rönneå´s utlopp i Skälderviken.

1964 ändrade klubben namn till ÄSSS och vid mitten av 60-talet började det byggas bryggor i Skälderviken, då var starten på det som idag är hamnen grundlagd. Småbåtshamnen byggdes ut steg för steg och på 80-talet färdigställdes den senaste utbyggnaden. Medlemsantalet steg i och med att båtintresset ökade och uppgår idag till ca 350 medlemmar, både segel- och motorbåtsägare.

Hamnen drivs av ÄF - Ängelholms Föreningshamn, som är en ekonomisk förening och med all den service man kan önska av en hamn. Som du säkert vet är hamnen en alldeles förträfflig "båtparkering" med sitt skyddade läge, sötvatten, båtlyft, mastkran, ramp, miljöstation, bevakat hamnområde, vinter-uppställningsplats för båtar, båttillbehörsaffär, restaurang, härlig sandstrand, klubbhus mm.

Idag verkar klubben både från båtplatsen och från småbåtshamnen i Skälderviken där vårt förnämliga klubbhus också är beläget.

Uppdaterad: 22 NOV 2016 08:19

Postadress:
Ängelholm-Skäldervikens SS - Segling
Segelvägen 7
26261 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info