Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola


Välkommen till en ny segkingssommar!

 Mitt namn är Joanna Wännman och i sommar är det jag som är ansvarig över seglarskolan. Jag är 25 år och uppvuxen i Ängelholm och med segling. Jag var själv och lekte och seglade på jolleplan redan när jag var 8 år gammal och har inte slutat segla sedan des. Mina förhoppningara för denna sommar är att det ska bli lika roligt, spännande och lärorikt som det var när jag sprang runder i hamnen.

 Jag och mina instruktörer vill få ut det mesta av dagarna och för att att få det, kommer vi att använda oss av upplägget med heldagar, vilket ger er möjligheten att få ut så mycket som möjligt utav sommaren. Målet är att lära hantera en båt och segla, men också att få kunskap om säkerhet och lära sig respektera havet.

 Piratseglarskola är ett sätt att få minstingarna att också delta i vattenaktiviteter och bli bekanta med havet. Vi anordnar därför piratsegalrskola för barn mellan 5-7 år och där får de testa på att segla om vädret tillåter, leka lekar på jolleplan och lära sig om segling på ett roligt och lekfult sätt. Inställd, för litet deltagarantal.

Fortsättningskurser erbjuds och kommer pågå under samma veckor som våra nybörjarkurser. Ni fyller i anmälan 2020 viken kurs ert barn vill gå så anpassar vi seglingen efter det.

OBS. För att deltaga i seglarkurs är det obligatoriskt att den anmälda kan simma 200 m. Detta gäller ej Piratseglarskola eftersom de inte är ensamna i båten.

Seglarskola 
För dig mellan åldrarna 8-15 erbjuder vi seglarskola under sommarlovet!
Lär sig segla och lära känna nya vänner.
Lär eller utveckla dina kunskaper i både optimistjolle eller c55.

För dig över 15 år erbjuder vi seglarskola i C55 vid förfrågan.

Vi erbjuder seglarskola enligt nedan:

Piratseglarskola. V 25 Förmiddagar, V 26 Förmiddagar o eftermiddagar

Seglsarskolan V 26-30 heldagar mån- fred mellan 09,00-15,00)  Vecka 27 och vecka 28 är fulltecknad.

Vecka 26 fins 4 platser för segling med C55.

Vi erbjuder även vindsurfingkurser och vuxenkurser vid förfrågan! 

ÄSSS följer Svenska Seglarförbundets riktlinjer och kursplaner i seglarskolan.

Lär dig segla i ÄSSS Seglarskola!

Läs mer på Svenska Seglarförbundets hemsida | Öppnas i nytt fönster

 Seglingsinstukstör 2020    Joanna Wännman This is a mailto link

Med tanke på rådande omständigheter!

Vi som klubb håller koll på folkhälsomyndigheternas restriktioner och kommer följa dessa. I nuläget påverkas inte klubbens aktiviteter inför sommaren då vi är utomhus och inte överstiger den nuvarande gränsen på 50 personer på jolleplan, och vi hoppas att det kommer fortsätta så. Hemsidan kommer uppdateras under våren om folkhälsomyndigheterna tar beslut som påverkar våra aktiviteter.
På grund av osäkerheterna kan ni välja att skjuta på betalningen till veckan innan kursstart, eller då vi får mer klara beslut från folkhälsomyndigheten.

Joanna Wännman

Uppdaterad: 23 JAN 2020 15:38 Skribent: Kenneth Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Ängelholm-Skäldervikens SS - Segling
Segelvägen 7
26261 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info