Hoppa till sidans innehåll

Funktionsnedsatta ungdomar seglade med ÄSSS i samarbete med ”Alla kan”.

2013-06-25 08:43
Den 19 juni hade Ängelholm Skäldervikens Segelsällskap förmånen att erbjuda ”prova på”- segling för ett 15-tal ungdomar som till vardags har sin rullstol som främsta fortskaffningsmedel.
  • Uppdaterad: 2018-06-04 20:38

Ungdomarna deltog i Rullecampen som är ett läger som ”Alla kan” anordnade på rehabiliteringsanläggningen Sommarsol i Vejbystrand. 

En av dagarna på lägret hade segling med ÄSSS som huvudaktivitet. Den genomfördes med 3 st C55 med utgångspunkt från ÄSSS jolleplan. De som seglade med ungdomarna var Jesper Wännman, Adam Gustavsson och Jonas Trulsson.

Jesper och Adam är utbildade instruktörer för jolleseglarna och har också gått/går på Seglargymnasiet i Ängelholm. Jonas är till vardags rektor för särskolan i Ängelholm och även klubbens utbildningsansvarige.

Dagen inleddes med en kort genomgång av säkerhet och enkel teori i ÄSSS klubbhus. Därefter delades ungdomarna in i grupper om fyra som sedan seglade korta pass på ca 20 minuter. ÄSSS jolleplan visade sig vara ganska bra anpassat för att ta sig med rullstol ut på jollebryggan. Väl därute behövdes lite assistans för att komma ombord. Vädret var för dagen som på beställning. Sydostlig vind, 3-5 m/s vilket gjorde att vi kunde segla ut en bit på Skälderviken med alla ungdomarna.

Vi seglade två pass på förmiddagen och hade sedan en gemensam lunch med mellansnack i klubbhuset. Det blev god gemenskap med mycket skratt och spännande samtal. Efter lunch seglade vi också två pass innan åskbyarna närmade sig i väster. Både vi som seglade med ungdomarna och deras ledare och assistenter var överens om att dagen blev väldigt lyckad. Många ungdomar ökade sin självkänsla genom att prova på något de aldrig ens tidigare ens drömt om. Glädjen var stor när båten lutade lite i vindbyarna och de fick lite saltstänk i ansiktet. De flesta ungdomarna fick både prova på att skota och styra själv.

Vi är alla överens om att ÄSSS ska fortsätta att utveckla segling för alla och vi jobbar på att i framtiden kunna erbjuda både seglarläger och seglarskola för ungdomar med funktionsnedsättning.

Representanter för ”alla kan” är Pelle Sköldbäck och Andreas Söderkvist. Pelle har för övrigt fått priset som ”årets eldsjäl” på galan ”Svenska hjältar”.

För mer information om "alla kan" hittar du på: http://www.engelholm.se/Utbildning-barnomsorg/alla-ro/Magnarps-rektorsomrade/Alla-Kan/ och https://www.facebook.com/allakan.idrottforalla

Skribent: Jonas Trulsson

Hur är vädret i hamnen

_________________________

Sponsor:

Sparbanken

_________________________

Postadress:
Ängelholm-Skäldervikens SS - Segling
Segelvägen 7
26261 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info