Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Ängelholm- Skäldervikens Segelsällskap bildades 1948 och var den första klubb som arrangerade, världens största ungdomstävling, ISAF Youth Worlds Championship.

 

År 2005, beslutade klubben att vi skulle skruva upp tempot och ambitionerna. Vi vill ha fler och bättre kappseglare och ett första steg till detta var att bli en året runt klubb, vilket vi är idag. Vi är också en Ungdomsvänlig klubb, enligt SSF´s riktlinjer, och målsättningen med vår ungdomsverksamhet är:

  • Bli ett seglingscentrum i Nordvästra Skåne.
  • Kontinuerlig och kvalitativ träning året runt.
  • Kontinuerlig nybörjar- och skolverksamhet för rekrytering.
  • Samarbeta med gymnasieskolorna för att erbjuda segling under utbildningstiden.

Idag  jobbar vi med:

  • Träning, bedrivs året runt enligt SSF´s färgpyramid.
  • Tävlingar, på lokal, regional och nationell nivå.
  • Träningsläger, exempelvis Nexus Marine Training Camp.
  • Seglingsgymnasiet, regionalt och lokalt intag.
  • Seglarskola, enligt SSF´s kursplan under sommaren.
  • Skolprojekt, elever i Ängelholms kommun ges möjlighet att komma ut och segla C55, en gång i veckan på skoltid.

I ÄSSS tränar och övar alla seglare, allt från nybörjare till våra mer erfarna kappseglare oavsett båttyp, det finns träningsgrupper där nivåanpassning enligt SSF:s färgpyramid styr våra mål för jolleseglarnas träning. Våra tränare och instruktörer har egen erfarenhet av jollesegling, och vi satsar på ständig fortbildning för våra tränare och instruktörer.

 

Seglarskolan är dessutom kvalitetssäkrad av Svenska Seglarförbundet.

 

 

Klubbens strävan är att vara en levande jollekappseglingsklubb med bra arrangemang och framgångsrika seglare. Vi har kul tillsammans och tycker att segling är det roligaste som finns. Vi värnar om att utbilda kappseglare och arrangera tävlingar med kvalitet för seglarna och segelsportens bästa. Vi utbildar barn och ungdomar i segling, sjösäkerhet och båtvett.

 

Du är mycket välkommen som medlem i ÄSSS, här finns många nya och trevliga kompisar som tycker det skulle vara kul om även du börjar i vår seglarskola.
Du som är förälder är självklart också varmt välkommen att tillsammans med dina barn få en fantastisk upplevelse i segelsportens värld.

 

Ungdomsseglingen behöver mer än i andra sporter engagerade föräldrar för att få allt att fungera runt omkring själva seglandet. Vi lovar att du som förälder får mångfalt tillbaka, upplevelserna är oerhört starka och den sociala gemenskapen inom familjen och mellan andra seglarfamiljer varar länge efter barnen slutat kappsegla aktivt.

 
Det kan bli din bästa tid med barnen!

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:14 Skribent: Jens Palm

 
Tävlingskalender

 

 

 

.

Postadress:
Ängelholm-Skäldervikens SS - Segling
Segelvägen 7
26261 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info